Welkom op de site van De Hoekies 
 
 
 
 
 

 

 

          Week eiland Rugen (D)

Zaterdagmorgen 23-9-2006 zijn we via A50 naar het noorden gereden en toen via de A 1 richting Osnabruck gereden en toen via de E37 richting Bremen waar we in Berne hebben overnacht op het kerkplein.

S`morgens na een rustige nacht zijn we via de E234 en de E22 richting Hamburg gereden en toen bij Lubeck richting rostock en toen richting Stralsund dit is nog steeds de E22 en bij Stralsund zijn we via de oude toegangsbrug het eiland Rugen opgereden, hier zijn ze een nieuwe brug aan het maken wat eren imposant bouwwerk is.

We zijn op het eiland via Gustow, Garz en Kasnevitz doorgereden naar Putbus naar het mooie centrum met de witte oude mooie gerestaureerde gebouwen waar we hebben rondgewandeld en ook in het mooie park  van Putbus .Vanuit Putbus zijn we naar Sellin gereden via hele oude wegen met grote kinderkopjes en dorpjes waar je merkt dat hier de tijd nog stil staat .

Na Putbuz zijn we vertrokken via de L 29 en de 196 naar Sellin waar je een mooie pier hebt met een restaurant helemaal uit de jaren 50 , Sellin heeft een leuk centrum met veel restaurantjes en veel souvenirwinkeltjes ,het was niet op de route maar zeker was het de moeite waard.

We zijn doorgereden naar Binz waar we 2 nachten hebben overnacht op de camperplaats met stroom en sanitair en om van daaruit een verdere planning te maken wat we willen gaan bekijken. S'morgens zijn we naar het centrum van Binz gelopen en naar het mooie strand met de mooie huizen en de oude rieten strandstoelen zoals vroeger in Zandvoort en Scheveningen.

Vanuit Binz zijn we via de L29 naar Prora gereden waar de kolos van Prora staat, een flatgebouw uit een stuk beton gebouwd door hitler als vakantieoord voor zijn soldaten maar dit is nooit bewoond geweest. De kolos van Prora is zo`n 4,5 km lang

Na Prora zijn we via de L29 en de 196a naar de camperplaats in Hagen gereden aan de L303 in het Jasmund nationalpark, de camperplaats ligt op een open stuk aan de rand van het bos en het dorpje Hagen met stroom en een mooi sanitairgebouw.

 In Hagen kun je als je via het national park loopt naar de Koningsstuhl dit is een stuk krijtrots wat imposant is om te zien maar de wandeltrip er naar toe is niet bestemd voor mensen die slecht ter been zijn want de trip telt zo`n 300 treden dacht ik, je loopt hier door een mooi stuk natuur met moerassen en veel bomen.

Na de overnachting en het bezoek aan Hagen zijn we via de L 30 door Putgarten naar het vissersdorpje Vitt gereden ,Naar Vitt kun je niet met je eigen auto komen maar kun je met een toeristentreintje naar toe . Vitt is een oud dorpje waar je kunt zien hoe de mensen leefde in de 30 jaren want zo leven ze daar nog steeds in hun met mos bedekte huisjes.

Na Vitt te hebben bezichtigd zijn we weer via Putgarten terug gereden naar Arkona, in Arkona kun je de bunkers bezoeken die kilometers lang onder de grond doorlopen waar de soldaten van hitler hun land mee pleegde te verdedigden en ook de uitkijktorens bezoeken uit die tijd en het kleine museumpje .

Na Arkona zijn we terug gereden naar Putgarten naar de camperplaats aan de rand bij het dorp, hier hebben we de nacht doorgebracht om de dag erna Putgarten te bezoeken.In Putgarten kun je veel vlechtwerk kopen zoals tassen en manden en veel oude landbouwwerktuigen werden hier veel te koop aangeboden.Na Putgarten zijn we weer via de L 30 naar het pontje van Wittower gereden om dan naar de camperplaats in Seehof te gaan. Na verlaten van het pondje zijn we bij Trent rechtsaf gegaan richting Granskevitz en toen richting Schaprode en bij Schaprode richting Poggenhof waar we de toegangsweg naar Seehof opkwamen , dit bestond uit 2 betonstroken van 4 km lang en als je een tegenligger tegen kwam had je een probleem maar de camperplaats was bij een erf maar wel met uitzicht over zee.

Na het bezoek aan Seehof zijn we terug gereden naar Trent om daar via de "normale" weg de L 30 naar Gingst te rijden wat een kleurrijk stadje moet zijn. In Gingst hebben we de eerste regen gehad zij het maar even maar droog genoeg om het kleurrijke stadje te bekijken

Na Gingst zijn we via de L 301 naar de hoofdstad van het eiland gereden naar Bergen om eten in te slaan en de stad eens te bekijken .

Vanuit Bergen zijn we via de E 22 richting Bremen gereden om daar nog op een camping te overnachten om dan vanuit daar door te rijden naar de thuisbasis Best .Het was maar een weekje maar onze indruk is dat we nog zeker een keer terug gaan want het is in 1 week niet te bezichtigen .


                                      

 

                                                     Volgende pagina                                                                            pagina terug

E-mail : dehoekiesEDgmail.com