Welkom op de site van De Hoekies 

24/06/16

 

 

 

 

       2016  Spanje

 

Deze keer geen bijzondere trip met veel tekst en foto`s maar een vakantie om te relaxen.Dit jaar is de planning om op ons gemak in Spanje langs de kustlijn te reizen en te genieten van het mooie weer. Daarom niet veel camperplaatsen maar meer campings en niet veel kilometers. We zijn vertrokken op Zaterdagmorgen 28-05-2016 richting Luxemburg waar we de tank hebben vol gegooid om met de 100 ltr diesel toch zover mogelijk door Frankrijk te komen , in dit weekend waren de brandstofbevoorraders aan het staken en was er weinig tot geen brandstof te krijgen Daarom net voor de Franse grens ( Bettembourg) aftanken en om er mee in Spanje te geraken. We zijn om brandstof te besparen maar niet via ons gebruikelijke binnendoor-wegen (RN) gereden maar een keer via de tolweg. De eerste stop om te overnachten doen we wel in de "binnenlanden" en niet langs de snelweg. De eerste stop is in Millery op de camperplaats, deze camperplaats is voorzien van een sanistation. Millery is een rustig plaatsje aan de Moezel .Hier zie je net als aan de moezel veel attributen die met de wijnbouw te maken hebben.

   

Na een rustige nacht met zo`n 6 campers zijn we s`morgens verder gereden richting tolweg tot in Reventin Vaugris, hier hebben we ook gebruik gemaakt van de camperplaats deze is incl. sanistation en RV-toiletgroep en heel rustig. Hier hebben we gestaan met 2 campers meer. Bij de camperplaats is de muur van de plaatselijke begraafplaats fleurig  beschildert om het toch een vrolijk uitzicht te geven,het uitzicht de andere kant op was ook niet verkeerd. De bakker die in het dorp zit was s`morgens bij vertrek jammer genoeg niet open .

   

Na een hele rustige nacht zijn we de tolweg weer opgegaan richting Spanje.In Spanje zijn we naar Rosas gereden naar camping Salata die dit jaar voor het eerst meedeed aan de ASCI-campingcheque actie en dat was te merken want het stond zo goed als vol, de Nederlandse dame achter de receptie had dit nog nooit meegemaakt zo druk maar ja goedkoop maakt bemind. Na een paar dagen op camping Salata zijn we via de kustweg vanaf L Èscala gereden naar L` Estertit . Hier zijn we naar camping TER gereden, deze camping was op aanraden van de buren.Deze camping heeft de grootste "campingwinkel" die wij ooit gezien hebben namelijk een hele grote Lidl zit tegen de ingang van de camping wat gemakkelijk is om s `morgens vers brood te halen,in L` Estertit zijn we naar het centrum gewandeld en meteen de plaatselijke markt bezocht. Na enkele mooie dagen in  L` Estertit zijn we naar de grote camperplaats gereden in Playa de Aro . Hier was een plekje over en daar hebben we de wagen verduistert en zijn gaan winkelen in Playa de Aro.

   

Dit is een mooi stadje waar heel veel te doen is maar de camperplaats vonden we allebei niet veel bijzonder. Na het winkelen en ijsjes eten  zijn we langs de kustweg gereden naar St.Feliu de Guixols naar een camping waar we meer zijn geweest maar die camping had geen gelegenheden om de honden goed uit te laten dus hebben we de kustweg gevolgd naar Lorret de Mar. In Lorret de Mar wilde we gaan kijken wat er veranderd is de laatste 40 jaar. Een camping hadden we zo gevonden zelfs in het centrum namelijk camping Blau. Vanuit die camping loop je in enkele minuten zo naar het centrum en het strand van Lorret de Mar. Zo kom je er de oude lieren tegen om de oude vissersboten uit het water te halen en ook mooie gebouwen waar met veel detail is aan gewerkt.

Na enkele dagen in lorret de Mar zijn we de kust afgezakt via de inmiddels grote stad Blanes tot camping Barcelona in Mataro. Dit is een grote camping met waar veel gebruikt van wordt gemaakt door mensen die naar Barcelona willen , hier kun je gratis met een bus naar Barcelona en terug .Ook rijdt er een shuttlebusje vanuit de camping naar het mooie strand van Mataro met een strandtent van de camping en de shuttlebus brengt je ook naar het centrum van Mataro , waar je uitstapt kun je ook elk 1/2 uur weer opstappen terug naar de camping. Op deze camping kregen Keesje & Saartje visite uit Zweden ,deze 2 kleine rakkertjes waren een rondreis aan het maken van Zweden naar zuid-spanje,Portugal en weer terug samen met hun baasjes.

Na enkele dagen op deze mooie camping zijn we verder naar het zuiden gereden langs de kust , het weer was half bewolkt in Barcelona dus kozen we voor meer zon dus richting Peñíscola daar zou het beter weer zijn. In Peñíscola hebben we gekozen voor een eenvoudige camping met plaatsen onder de olijfbomen. Je staat hier 400 mtr van het strand en de lange boulevard, de camping Vizmar kost zo € 11,- incl.                     In Peñíscola is een mooie lange boulevard met veel eet en drink gelegenheden en kun je overal het strand op, de honden hebben hier zich goed vermaakt al moeten ze leren dat je het water niet kunt drinken.

Na in Peñíscola enkele dagen hebben doorgebracht op deze camping met gezellige "Hollanders" zetten we de route in richting het noorden. We zijn nog een stuk langs de kustlijn gereden tot bij Barcelona daar hebben we richting Sabadell aangehouden en toen naar Ripoll waar we de bergen in zijn gegaan naar de camperplaats in Sant Joan de les Abadesses. Deze tip hebben we gekregen op de camping in Peñíscola , als je een praatje maakt met anderen levert het altijd wel goede tips op en niet alleen gezelligheid. De camperplaats in Sant Joan de les Abadesses is op 3 verschillende lagen waar je ook een water kunt nemen en lozen.

  

Het is een mooi stadje met veel oude bezienswaardigheden zoals de boogbrug. Na een rustige nacht in Sant Joan de les Abadesses zijn we door de bergen gereden naar Perpignan waar we dwars door de stad zijn gereden naar een camping in Leucate-plage. Dit is een camping waar veel windsurfers komen en aan strandzeilen wordt gedaan, zelf wedstrijden worden hier verreden onder de vele strandzeilers.

In Leucate is ook een camperplaats langs de camping gratis maar zonder voorzieningen. Na enkele dagen te hebben genoten van de warmte en de wind werd het tijd om verder te gaan en net op tijd want s `morgens was er geen zuchtje wind te bekennen en dan wordt het daar behoorlijk warm. Vanuit Leucate zijn we via de A75 over de mooie brug bij Millau naar Vichy gereden en van daaruit richting Autun naar de camperplaats aan het zeilmeertje. Onderweg komen we op een rustplaats ( le sentier du berger) waar mooie sculturen zijn gemaakt die een gebeurtenis uitbeelden, de beelden die je ziet zijn gemaakt van stalen plaatjes.

Na een pauze op een van de mooie parkeerplaatsen in Frankrijk vervolgen we onze weg richting Autun,Autun ligt tussen Lyon en Dyon. In Autun sta je bij de Mac waar je ook gratis wifi hebt en op de camperplaats een RV toilet en een sanistation voor je chemisch toilet.

Na een rustige nacht in Autun zetten we de reis richting luxemburg om te tanken en dan naar huis.

Voor ons doen een relaxe vakantie waar we veel genoten hebben van de rust en het mooie weer, een geslaagde vakantie ook voor onze medepassagiers Keesje & Saartje die zichtbaar hebben genoten van de alles wat op hun pad is gekomen.

   

3784 km totaal gereden

  

geef u mening over deze site en : Teken mijn gastenboek

 

 


 

                                  Volgende pagina                                                                             pagina terug

E-mail : dehoekiesEDgmail.com