Welkom op de site van De Hoekies 

04/07/19

 

 

 

                                                                                     26-06-2019 Julianadorp aan Zee

 

Vandaag 26-juni aangereden naar Julianadorp aan Zee voor een weekje aan zee , de weervoorspellingen waren uitstekend.We hebben een plaats geboekt op camping De Zwaluw in Julianadorp aan zee . Deze camping ligt aan strandopgang 6 waar je ook met honden op het strand mag het hele jaar .

De camping kijkt aan de ene kant uit op de bollenvelden en de andere kant op de duinen.Bij het strandpaviljoen kun je lekker eten en drinken en je hebt uitzicht op de strandgangers en kitesurfers.

Na de heerlijke  lunch hebben we genoten van het mooie weer , het was hier enkele graden koeler als in het zuiden maar hier is 26 gr meer als voldoende.Vanuit Julianadorp aan Zee kun je mooi fietsen door de duinen als je het stijgen en dalen niet erg vindt of via de de doorgaande vlakke weg beneden aan de duinen. Als je richting Callantsoog fietst kom je door het mooie duingebied.

Onder aan de duinen kom je een zaakje tegen wat van zwerfhout nog nuttige objecten weet te maken

Maar blijkbaar gaat er niets verloren want bij een hovenier ( Koks hovenier) kun je kleine vuurtorens of delen ervan kopen voor in je tuin .                                             

Ook onderweg kom je een aangelegd vogelreservaat wat veel herrie maakt van de kwetterende vogels .

En in dezelfde duinen staat ook de rode vuurtoren "De grote Kaap "

Na een 7,5 km ben je in Callantsoog waar een leuk centrum is met veel winkeltjes en eettentjes

Na bijna 8 km fietsen gaat er een bakkie koffie wel in met een likeurtje en een stukje gebak

In Callantsoog kwamen we een oude polyester camper tegen die dus niet kan roesten.

Dit weekend is er in Den Helder het HISTORISCH WEEKEND DEN HELDER 2 Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd die het evenement aantrekkelijk maakt voor een groter publiek.Wat gelukkig blijft is het grote aanbod aan prachtige voertuigen,de gezelligheid op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord.

                                                                                                                                                                               

Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar een centraal merkenthema gekozen. Dit jaar komt het merk Mercedes in de schijnwerpers te staan. Mercedes is één van de alleroudste automerken op de wereld; historie genoeg dus! Een grote verandering is het loslaten van de leeftijdsgrens 1975 / 1976 van deelnemende voertuigen.Ze verwachten dat veel jonge klassieker liefhebbers hun gekoesterde auto, motor of brommer aan het publiek willen laten zien. Dit jaar staat er een unieke collectie klassieke Mercedes Benz oldtimers in de Stadshal van Theater De Kampanje,met als absolute topstuk de SSK, maar ook bijzondere Ferrari's zijn van de partij Bij deze collectie zal een tentoonstelling te zien zijn van Frans Hendriks Art. Een collectie klassieke en historische auto's. waarbij zeer nauwkeurig en met respect voor het ontwerp geschilderd is.Het Historisch Weekend Den Helder wordt gehouden op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Dit terrein wordt hoe langer hoe meer een belangrijke toeristische trekpleister met een aantal prachtige blikvangers.Aan de Westgracht wordt de aandacht direct getrokken door het vorig jaar prachtig getuigde zeil / schroefstoomschip Zr. Ms. Bonaire uit 1877.                                       

Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en zorgt ieder jaar voor een groot en gevarieerd publiek. Honderden klassieke auto’s, historische vrachtwagens, oude motoren en landbouwtrekkers.Samen met prachtige oude vrachtschepen, botters, stoomsleepboten staan garant voor een geweldig evenement.De historische markt, de spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen diverse optredens met zang.

 

Deze mooie antieke woonwagen hebben we vanbinnen bekeken en hebben herinneringen aan zo`n wagen .

In Den Helder staat ook een oud VOC schip wat opgegraven is

Ga je vanuit de haven in Den Helder naar het centrum kom je in een mooie straat met veel terrasjes en winkels. Toen wij richting het centrum liepen kwamen we een mooie straattekening tegen.

Het was een mooie week in het mooie noorden van Noord Holland mede door het mooie weer

Heeft u een mening laat het weten .

 

                                                                    Volgende pagina                                                                      pagina terug

E-mail : dehoekiesEDgmail.com