DIY

Verzorgingstips voor stralende nagels

Het verzorgen van je nagels is essentieel als je wilt dat ze er gezond en mooi uitzien. Hydratatie speelt een belangrijke rol in het behoud van sterke nagels en zachte handen. Daarom is het belangrijk om regelmatig een voedende handcrème te gebruiken en je nagelriemen te verzorgen met een goede olie. Vergeet ook niet om je handen te beschermen tegen de zon. Net zoals de rest van je huid kunnen je handen en nagels beschadigen door UV-straling. Gebruik dus een zonnebrandcrème speciaal voor handen of een algemene zonnebrandcrème met een hoge SPF.

Naast hydrateren is het ook belangrijk om je gellak kleuren op de juiste manier te verwijderen. Het kan verleidelijk zijn om gewoon aan de laklaag te trekken wanneer deze begint los te laten, maar hierdoor kun je je eigen nagels flink beschadigen. Gellak verwijderen doe je het beste door de lak voorzichtig los te weken met een speciale remover en vervolgens met beleid los te wrikken met een bokkenpootje of een andere tool voor nagelverzorging.

De nieuwste trends voor deze zomer

Elke zomer brengt nieuwe trends met zich mee op het gebied van nagelstyling. Dit jaar zien we veel natuurlijke looks met subtiele nude tinten die elegantie uitstralen. Daarnaast blijft glitter nog steeds populair voor wie houdt van een beetje glamour. Met een touch of glitter geef je een simpele manicure net dat beetje extra flair. Ook metallics en iriserende effecten doen het goed deze zomer, waarmee je gegarandeerd de show steelt op elke zomerse gelegenheid.

Diy nagelkunst voor thuis

Met de komst van sociale media en talloze tutorials online is het makkelijker dan ooit om zelf aan de slag te gaan met nagelkunst. Simpele ontwerpen zoals stippen, strepen of zelfs bloemen zijn met wat oefening thuis te realiseren. Het leuke aan DIY nagelkunst is dat je eindeloos kunt variëren en experimenteren met verschillende kleuren en stijlen. Bovendien geeft het een persoonlijke touch aan je look.

Hoe houd je je nagels gezond en mooi

Om mooie nagels te krijgen en te houden, is meer nodig dan alleen goede verzorging aan de buitenkant. Voeding speelt namelijk ook een rol bij de gezondheid van je nagels. Zorg voor een gebalanceerd dieet rijk aan vitamines en mineralen die bekend staan om hun positieve effect op nagelgezondheid, zoals biotine, vitamine E, ijzer en calcium. Naast voeding is het ook belangrijk om regelmatig een manicure uit te voeren of uit te laten voeren. Hiermee houd je niet alleen je nagels mooi in vorm, maar voorkom je ook problemen zoals ingegroeide nagels of overtollige cuticula.